fredag 27 juli 2012

Crémant de Bourgogne Rosé, Louis Bouillot

Rosa bubbel, dekadens på flaska. Jag har ärligt talat druckit för lite seriös Roséchampagne för att kunna uttala mig, men som trivial fördrink inför en sommarmiddag är det oslagbart med rosa. Som svalkande förfriskning i skuggan kan en Crémant de Bourgogne duga, medans grillen går igång.



Louis Bouillots rosé, gjord på Pinot Noir och Gamay (80/20), har en liten men härlig doft av jordgubbe, hallon och en krutigt rökig mineral.
I munnen är det rabarber, jordgubbe och röda vinbär för hela slanten, med en släng mineral och en schysst syra som drar lite skönt i käkarna. En aning socker i svansen ropar på en sipp till.

Efter ett nyligen avslutat intensivpass i Champagne känns det såklart tydligt att detta saknar både längd och komplexitet. Dosagen är kanske lite i överkant generös, men på det hela taget är det här mycket bra med tanke på den modesta prislappen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar